spot_img

BANK PROMOTION (FREE) MOCK TEST QUESTIONS PART – 1  | GENERAL ENGLISH | IBPS MOCK TESTS FOR INTERNAL PROMOTION EXAMS 

BANK PROMOTION IMPORTANT (FREE) MOCK TEST MCQ PART – 1  

In this post, you will find the BANK PROMOTION IMPORTANT MCQ for the Institute of Banking selection for Bank Promotions for 2022 exams.

The Bank Promotion exams are due for different banks at pre-announced dates & if you also want to prepare for yours, then get ready with a pen & paper to solve questions for general English.

All that you need to do is:

  • Read the Questions
  • Write the answer you think is the right one 
  • Then after all the questions have been answered, match your answers with the answer key given at the last of the article.

 

You are to select the most effective word(s) from the given options that you think fill the blanks & make the sentence meaningful & complete.

No.

IBPS Bank Promotion Important MCQs

1. The giraffe is the ________ living animal.

a. tall

b. the tallest

c. longest

d. tallest

2. I asked my friend, Fiona, to come to my _____ so that we could play.

a. shelter

b. locale

c. territory

d. house

3. Most of the thieves strike homes in the ______ to avoid being caught.

a. Early morning

b. Wee hours

c. Nightfall

d. Night

4.  I have 3 members in my _________.

a. school

b. class

c. street

d. family

5. The boy was ________ by nature and would get scared for the slightest reasons.

a. Timid

b. Soft

c. Sweet

d. Cute

6. Scholars at the planetarium have warned the public that they should not look at the sun with naked eyes during the …… eclipse.

a. Lunar

b. Moon

c. Solar

d. Sun

7. Jagmeet is fond of _______ & so he requested his parents to get him a dog.

a. animals

b. trees

c. roses

d. chairs

8. Apart from cows, buffaloes are also …… for mass milk production for human consumption.

a. reared

b. grown

c. developed

d. produced

9. To protect them from being hunted all the endangered animals were shifted to the __________.

a. sanctuary

b. tent

c. house

d. accommodation

10. …… knocked the door in the middle of the night and we all got so scared.

a. Someone

b. No one

c. Everyone

d. Anyone

11. The elephant is _____ of the biggest land mammals with trunk and tusks.

a. among

b. lone

c. single

d. one

12. When Meena saw the ____ sign on the card box, she did not touch the card box.

a. strange

b. new

c. danger

d. written

13. The ______ was very strict with his students and so they never made any noise in his presence.

a. Teacher

b. Teaching

c. Authority

d. Class leader

14. …… were worried that the earthquake would occur again, so we did not enter our homes for a long time after the last passed.

a. We

b. They

c. Men

d. Women

15. The boy ______ from the banyan tree into the river.

a. came down

b. jump

c. jumped

d. fall

16. The poet was asking everyone on the way, “Do ______know the way to the king’s palace?”

a. They

b. Anyone

c. He

d. You

17. If you have ______on your mind that is bothering you, you should talk about it to someone for clarity.

a. Something

b. Somethings

c. A few things

d. Some thinking

18. The cook knows many …… to prepare a cheese sandwich.

a. Methods

b. Method

c. Ideas

d. Process

19. I do ______ I can in the house to keep it tidy & clean.

a. Most things

b. All The thing

c. Each thing

d. Everything

20. I would love to go on world tour. But I find that the _______ of travelling all over the world is far too expensive.

a. money

b. cost

c. expense

d. finance

 

Check out the Bank Promotion Questions from the below table:

BANK PROMOTION MOCK TEST MCQs– ANSWERS

1 – d 6 – c 11 – d 16 – d
2 – d 7 – a 12 – c 17 – a
3 – b 8 – a 13 – a 18 – a
4 – d 9 – a 14 – a 19 – d
5 – a 10 – a 15 – c 20 – b

 

FREE MOCK TESTS MCQ | BANK PROMOTIONS – ALL SCALES & ALL BANKS 2022 | IBPS

You can check out the Free Mock Tests of IBPS for your banks’ Bank Promotion Exams from our web or app, whether its’ for Clerical to Scale 1, Scale 1 to Scale 2 & you must have gotten the gist!

There are many Mock Tests available free of cost on our website & apps they follow the latest exam pattern of CAIIB for 2022.

 

ONLINE LATEST BANK PROMOTION CLASSES & FULL STUDY MATERIAL

We have the full course of Bank Promotions for all the banks & for all scales for 2022-23 Exams. You can check out the demo classes from: BANK PROMOTION Demo Session

The Full study material includes the Live Recorded Sessions of Bank Promotion Exams, Mock Tests & e-pdfs & bank Awareness Capsule – pdf. You can get the course @80% OFF if you use the coupon Code: LSPRO

Its available at:

Access the courses through:

 

The key highlights of the Full Video course are:

  • Live Recorded Lectures of Bank Promotion Exams
  • Lectures are delivered by expert faculty & are available 24 by 7 to access 
  • Access can be via app as well as browser
  • Unlimited views of Video Classes
  • Mock Tests & One Liners
  • Downloadable lectures in the LS Pro app
  • Most reasonable prices as compared to market
  • Flexible packs
  • Hinglish language 
  • Syllabus as applicable for 2022-23 Exams

 

REACH US

You can reach us for any query related to Study materials/video classes as well as offers on Bank Promotion Exams on our WhatsApp No.: 8360944207.

We also provide full video courses for JAIIB, CAIIB, or other IIBF Certification Exams such as MSME, CCP, AML & KYC etc.

For daily free bank updates, join LEARNING SESSIONS:

 

We wish you best for your Exams!

Team: Learning Sessions

 

Also Like:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

🤩 🥳 JAIIB CAIIB CLASSES 🥳 🤩spot_img
🤩 🥳 JAIIB NEW BATCH START 🥳 🤩spot_img

POPULAR POST

RELATED ARTICLES

BANK MARKETING STRATEGIES THAT CAN ENHANCE THE ONLINE BANKING EXPERIENCE | DIGITAL BANKING| CAIIB NOTES DEC 2023

BANK DIGITAL MARKETING STRATEGIES This article is on the digital banking topic that falls under the syllabus of IIBF CAIIB Exams for Dec 2023. Hey future...

CAIIB CENTRAL BANKING SYLLABUS 2022 | CAIIB DEC 2022 EXAMS

CAIIB CENTRAL BANKING SYLLABUS 2022 | CAIIB DEC 2022 EXAMS In this article, we will discuss the Prescribed Syllabus & classes on this elective paper...

IIBF CAIIB RURAL BANKING RECOLLECTED QUESTIONS 2022-2023

IIBF CAIIB RURAL BANKING RECOLLECTED QUESTIONS 2022-2023 RURAL BANKING RECOLLECTED QUESTIONS:- If you are preparing for the upcoming Rural Banking Exam of IIBF, you should...

IIBF TIRM 2023 | RISK MANAGEMENT NOTES 2023 | TYPES OF RISKS: INFLATION RISK

TYPES OF RISKS: INFLATION RISK | IIBF TIRM 2023 This post gives insight on the inflation risk as per the latest prescribed Risk management Syllabus...