spot_img

IIBF CAIIB ABM MOCK TESTS – Advanced Bank Management 2023

IIBF CAIIB ABM MOCK TESTS – Advanced Bank Management 2023

This article is on CAIIB Exams 2023 wherein we are going to provide the CAIIB ABM Mock Tests 2023 which are available for the CAIIB ABM candidates free of cost for the JUNE & DECEMBER 2023 exams.

We completely understand that the CAIIB 2023 exams are one of the most difficult exams that are administered by IIBF for bankers, who already are short of time. So, it’s necessary that the CAIIB candidates prepare for their papers strategically & regularly and follow up with their CAIIB exam studies in whatever time they can make from their busy schedule for the upcoming JUNE & DEC Exam Dates 2023.

CAIIB ABM - Advanced Bank Management Syllabus Priority
Check Here
————————————————————-
Bank Financial Management - BFM Syllabus Priority
Check Here
————————————————————-
110+ CAIIB Case Study Videos
Check here
————————————————————-
ABM BFM Retail Previous Year Questions
Get Tests Here
————————————————————-
Full Course Videos in Hindi English
Check Here

Therefore, we are hereby, providing you the Free mock Tests for practicing the Advanced Bank Management paper of CAIIB for June Exams 2023.

 

ARE YOU READY FOR 2023 CAIIB?

If not, then don’t you waste any more time!

Attend the CAIIB Full course Videos 2023 to crack this first attempt under revised & new CAIIB Syllabus. This exam might be tough but if you stay focused, Certified Associate of the Indian Institute of Bankers 2023 will be yours!

So, put in all you have got & start preparing right now! 

Contact (linked at the last)

 

CAIIB ABM FREE MOCK TESTS:-

If you are preparing for the CAIIB Exams for June 2023 attempt, then you would also be looking for the Latest CAIIB study material 2023 for JUNE 2023 Exams so that you can easily prepare for the Exams.

Learning Sessions always tries to ensure that every candidate who comes to it (Learning Sessions) receives the best as well as right material from which they can prepare for their exams or subjects well.

As you have enough time in your hands to prepare for the CAIIB 2023, you can solve the below-given questions (take it as a Mock test) to test your understanding on the ABM subject of CAIIB.

This, right now, is the time for you to gear up your preparations so that you can have great a career in the banking sector.

Read Also:- IIBF CAIIB ABM RECOLLECTED QUESTIONS

Learning sessions have provided some questions down below for you to solve on the CAIIB’s subject of ABM i.e Advanced Bank Management.

Try to solve the given mock test of ABM within 10 Minutes & then, can check the answers from the answer key provided at the last of this article!!

Try to complete the test sincerely & do not look up the answers until you have marked your answers!!

caiib | exam date | study material | mock test | eligibility and syllabus | sample paper

Important Topic:- CAIIB ABM SYLLABUS & LATEST STUDY MATERIAL

ABM – CAIIB FREE MOCK TEST (2023 CAIIB EXAM MATERIAL)

No. QUESTIONS FROM ABM APPLICABLE CAIIB SYLLABUS 2023
1 Which of the following best defines the meaning of price discrimination?

a. It means charging different prices on the basis of race of the consumers.

b. It means charging different prices for goods having different cost of production

c. It means charging different prices that are based on different cost of service

d. It means selling a certain product of given quality & cost per unit at different prices to the different buyers.

2 Which of the below statements are right or true about Ratio Analysis?

A) Ratio analysis is useful in conducting financial analysis

B) Ratio analysis is helpful in communication & coordination

C) Ratio Analysis isn’t helpful in the identification of weak spots of the business

D) Ratio Analysis is helpful in financial planning as well as forecasting

a. A, B & D

b. A, C & D

c. A, B & C

d. A, B, C & D

3 Manager, Krishna, at an electricity power plant wants to get a better idea of how the weather affects the demand for electricity. The data on 102 summer days yielded these sums of squares:

The sum of squares for maximum daily temperature is 10,250, sum of squares for the daily kilowatt-hours of electricity is 7,820, sum of squares for temperature times electricity use is 7,370. What is the correlation b/w Total Daily Kilowatt-hours & Maximum Daily Temperature?

a. 0.177

b. 0.823

c. 0.749

d. -0.823

4 What is the decision & conclusion for the test of H0: ρ = 0 in 14 with a 5% significance level?

a. Reject H0 as the daily maximum temperature & the no. of kilowatt-hours of electricity used have an inverse linear relationship

b. Do not Reject H0 as the daily maximum temperature and the no. of kilowatt-hours of electricity used have a direct linear relationship

c. Reject HA because the daily maximum temperature and the no. of kilowatt-hours of electricity used have a direct linear relationship

d. Reject H0 as the daily maximum temperature and the no. of kilowatt-hours of electricity used have a direct linear relationship

5 What is the meaning of Deficit financing?

a. It’s the difference in borrowing and internal as well as external resources

b. Capital expenditure on items of public construction, public enterprises & public borrowings

c. The money that Government spends in excess of revenue & capital receipts so that budget deficit is incurred which is then financed by borrowing from the Reserve Bank of India.

d. It’s the difference of total expenditure & income by revenue from all sources

6 If “time” is used as an independent variable in a simple linear regression analysis, then which of the below assumption that has the possibility of being violated?

a. There is a linear relationship between the dependent & independent variables

b. The residual variation is the same for all fitted values of Y

c. The residuals are distributed normally

d. Successive observations of the dependent variable are not correlated

7 In which sampling method, the population is divided into relatively homogenous groups & in that case, we select either one of the following 2 approaches:

i) select at random from each group a specified no. of elements corresponding to the proportion of that group in the population as a whole, or

ii) draw an equal no. of elements from the each given group and give weight to the results according to the group’s proportion of total population.

a. Simple Random Sampling Method

b. Systematic Sampling Method

c. Stratified Sampling Method

d. Cluster Sampling Method

8 Pick the correct statement from the given options:

a. The quantity of money demanded increases as the rate of interest falls.

b. The quantity of money demanded increases with the decrease in the nominal income level.

c. Increase in money supply leads to the rise in the interest rate.

d. Demand of money is directly related to the rate of interest.

9 Which among the following assumptions is NOT an assumption of Pareto optimality?

a. Every consumer wishes to maximize his or her level of satisfaction.

b. All the factors of production are used in the production of every product or commodity.

c. Conditions of perfect competition exist which makes all the factors of production perfectly mobile

d. The concept of utility is cardinal and the cardinal utility function of every consumer is given.

10 Read the following and then answer the question given down below:

A grocery shop sells fresh milk at Rs. 20 per litre at which price 400 litres of milk are sold per month. After some time, the price is raised to Rs. 30 per litre. Following the price rise will result into a situation where:

The price elasticity of demand when fresh milk’s price increases from 20 per litre to 30 per litre will be equal to _____.

a. 2.5

b. 1.0

c. 1.66

d. 2.66

 

Read Also:- CAIIB ABM SYLLABUS 2023

Read Also:- IIBF CAIIB ABM SYLLABUS AND STUDY MATERIAL 2023

ANSWER KEY FOR CAIIB ABM STUDY MATERIAL 2023
1 D 6 D
2 A 7 C
3 B 8 A
4 C 9 D
5 C 10 C

 

READY TO CRACK CAIIB 2023?

Learning Sessions have exclusive packs for students who have their CAIIB exams due this 2023. Passing the CAIIB right this attempt is important because there is no other option! Join Learning Sessions Right Now!

 

FREE MOCK TEST FOR CAIIB ABM 2023

You can also solve the online mock tests that are available free of cost on ABM as well as other subjects of CAIIB by signing up on the website of Learning Sessions. There are a total of 8 free Mock tests on ABM subject are available that you can avail when you sign up.

To get the Mock test visit this link.

Download “ABM MOCK TEST”

ABM-MOCK-TEST-PDF.pdf – Downloaded 638 times – 464 KB

 

Access the courses through:

 

TALK TO US

To get offers on the CAIIB or other IIBF Certification Exams, you can talk to us on our Whatsapp No.: 8360944207

Or you can also directly visit the website for Exam Materials: iibf.info

 

For regular banking-related updates & free updates you can join us on:

 

All the Best for your Exams!

Team: Learning Sessions

Also Like:
  1. I increased my speed of attempting exam, clear my concepts and also gained some confidence by attempting the mock tests.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

🤩 🥳 JAIIB CAIIB CLASSES 🥳 🤩spot_img
🤩 🥳 JAIIB NEW BATCH START 🥳 🤩spot_img

POPULAR POST

RELATED ARTICLES

DRA NOTES FOR 2022 EXAMS | CODE OF CONDUCT | CLAIMS REPRESENTATIVES | DRA / DRA TELECALLERS

CODE OF CONDUCT APPLICABLE ON DRA AGENT In this post, we will discuss the latest code of conduct applicable on the Debt recovery agents employed...

IIBF CAIIB ABM SYLLABUS 2023 AND STUDY MATERIAL 2023

IIBF CAIIB ABM LATEST SYLLABUS AND LATEST CAIIB ABM STUDY MATERIAL 2023 ABM SYLLABUS AND STUDY MATERIAL 2023: As the IIBF had notified last year (2021)...

IIBF CAIIB BRBL LATEST SYLLABUS & STUDY MATERIAL MAY 2023

IIBF CAIIB BRBL LATEST SYLLABUS & STUDY MATERIAL 2023 The CAIIB candidates who are preparing for CAIIB May 2023 Attempt, herein, you are provided with...

ABM ECONOMIC REFORMS – PART 2 | ADVANCED BANK MANAGEMENT | CAIIB IMPORTANT TOPIC

ABM ECONOMIC REFORMS – PART 2 In this article, we will further discuss about the ABM Economic reforms in Banking sector for CAIIB Advanced...